Over mij

Zomer 2020, ik was zoekende
Zo’n 2 jaar was ik bezig met massages met essentiële oliën, wat stil kwam te liggen vanwege Corona. Ik wilde weer gaan leren, eindelijk gaan doen wat ooit na de middelbare school mijn grootste wens was. Werken met kinderen, kleuterjuf was toen het idee. Helaas werd het me destijds sterk afgeraden vanwege het gebrek aan werk hierin op dat moment.

Gemiste kans maar die zou ik gaan herstellen. Ik volgde eindelijk mijn droom en heb de opleiding tot holistisch kindertherapeut afgerond. Holistisch is kijken naar de persoon als geheel; fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Op zoek naar de oorzaak achter de “klacht”.

Begrip is zo belangrijk
Wat had ik deze kennis graag eerder gehad. Jaren geleden toen ik me, voor de zoveelste keer, bekeken en diep ongelukkig voelde op het schoolplein van mijn kind. Ik moest mijn kind maar eens op gaan voeden. Nooit deed hij iets goed in de ogen van andere ouders maar ook van diverse leerkrachten. Soms bleef ik er maar liever van weg, zij wisten het uiteraard allemaal beter…..

Herkenbaar?
Nu realiseer ik me dat ik toen heel graag iemand had gehad die mij maar vooral mijn kind had begrepen. Moeite had gedaan om te luisteren, handreikingen had kunnen doen waar wij mee verder konden.
De ommekeer kwam bij ons pas vanaf het voortgezet onderwijs, mede door leerkrachten die begrip toonden. Zo’n lang traject gun ik niemand. Er kan op jonge leeftijd met de juiste begeleiding, gesprekken, energetische behandelingen, holistische massages, tekenen en opstellingen zoveel bereikt  worden.
Dat is precies waarom ik ervoor gekozen heb om zowel met het kind als de ouder(s) te werken. Ervaring leert dat dat de manier is voor het mooiste resultaat.

Ervaringen van ouders
Heel erg bedankt voor de inzichten die je ons hebt gegeven.
Er is nu al meer rust, we proberen de ander niet te corrigeren
en ik probeer op een andere manier met onze oudste te
communiceren en consequenter te zijn voor de jongste.
Het is niet makkelijk, maar het geeft wel rust.
Moeder van 2 jongens van 3 en 7 jaar

Hij is er helemaal vol van en wil graag weer naar u toe.
Hij zei gelijk, ik ben niet bang meer en bleef zelfs alleen thuis toen ik de hond uitliet. 
Iets wat hij nooit eerder wilde. Tot nu toe zeer tevreden, ben benieuwd wat 
er nog meer uit gaat komen.
Moeder van Lucas (7 jaar)

En dan nog iets over mijzelf
Ik woon samen en heb 3 kinderen, 2 zoons, van 31 en 26, en een dochter van 29 met het Syndroom van Down. Inmiddels wonen ze alle drie op zichzelf.
Daarnaast ben ik gek op honden maar eigenlijk hou ik van alle dieren. Ik lees graag en ik geniet van het wandelen in de natuur, met of zonder onze hond Boef.

Heb ik het als moeder altijd goed gedaan, nee wellicht niet, maar ik heb op mijn manier mijn best gedaan. En ervan geleerd, met name op gebied van geduld want dat was voorheen ver te zoeken. Ik ben trots op waar ik nu sta en vooral trots op hoe mijn kinderen het doen en waar zij nu staan

Voel jij je net als ik me jaren geleden voelde? Of merk je dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit? Schroom niet en neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek, info@dianekindertherapeut.nl
Blijf niet tobben, laten we met elkaar iets moois van maken!

    Diane Moret

    Let's Get Social

    Volg online