Happy Kids Massage

Happy Kids Massage staat voor liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht gegeven. Voor een gezonde ontwikkeling is gewenste lichamelijke aanraking een eerste levensbehoefte. Het verbetert de concentratie, helpt lichamelijk klachten veroorzaakt door stress te verminderen, zorgt voor onderlinge verbondenheid en geeft een gevoel van welbehagen.

De Happy Kids Massage

Herken je dat?

Je kind of de kinderen in de groep waaraan je lesgeeft last heeft/hebben van:
• Concentratieproblemen
• Problemen op school/slechte prestaties
• Slecht slapen
• Onrust/vol in het hoofd
• Weinig kunnen onthouden
• Overprikkeld en/of snel geïrriteerd zijn
• Impulsief en of storend gedrag vertonen
• Veel energie hebben (ADHD)
• Negatieve aandacht vragen
• Moeite hebben met het sluiten van vriendschappen
Heb je al meerdere dingen geprobeerd? Wil je liever geen medicatie gebruiken maar wel graag het/je kind hulp bieden.
Misschien is massage niet het eerste waaraan de denkt wanneer je deze problemen ziet. Toch is het een manier die gemakkelijk in te zetten is om de bovengenoemde problemen te verminderen, te verhelpen of te voorkomen.

Happy Kids Massage staat voor liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht gegeven.
Voor een gezonde ontwikkeling is gewenste lichamelijke aanraking een eerste levensbehoefte. Het verbetert de concentratie, helpt lichamelijk klachten veroorzaakt door stress te verminderen, zorgt voor onderlinge verbondenheid en geeft een gevoel van welbehagen.
Veel mensen kennen de babymassage. Vaak houden ze hier na een maand of 9 mee op of passen het minder toe. Heel jammer, want juist door dit massageritueel regelmatig toe te passen geef je je kindje zoveel extra’s mee.
Om je te helpen, ook na de babymassage door te gaan met masseren, geef ik graag meer uitleg over de Happy Kids Massage.

Happy Kids Massage grepen kunnen gewoon over de kleding heen gegeven worden. Hierdoor zijn ze ook goed te gebruiken door gastouders, op peuterspeelzalen, door BSO medewerk(st)ers en op basisscholen. Maar ook op de PABO kan het een zeer interessant zijn om nieuwe juffen en meesters hier bekend mee te maken.

Waar geef je de massage
Bij baby’s geef je de massage meestal over de buik/borst, armpjes en beentjes. Vanaf dat kinderen goed op schoot kunnen zitten kun je beginnen met liedjes op de rug. Dit gaat dan over de kleding heen.
Ook voor de oudere kinderen geldt dat de massagegrepen, door gebruik te maken van liedjes en gedichtjes, op de rug over de kleding heen gegeven worden. Op basisscholen is het (mits kinderen hiermee akkoord zijn) een mooie techniek om de kinderen het bij elkaar te laten uitvoeren. Dit versterkt de onderlinge band, helpt tegen pestgedrag en is daarnaast een hele leuke afwisseling tussen de lessen door.
Belangrijk: Grenzen moet gerespecteerd worden. Verplicht een kind NOOIT tot een massage.

Spreekt de Happy Kids Massage jou aan?
Neem dan contact met mij op!

Contact